Tisková zpráva ve věci povodňových škod a komáří kalamity

10.06.2010 17:57

Tisková zpráva ve věci povodňových škod a komáří kalamity

Brno/ 10. červen 2010

Jihomoravští občanští demokraté vyzývají vedení kraje v čele s dosavadním hejtmanem, aby se ihned řešila situace tzv. „komáří kalamity“ v našem kraji a deklaruje maximální podporu při řešení situace včetně okamžitého uvolnění potřebné částky na postřiky kalamitních lokalit z krajského rozpočtu.

ODS deklaruje, že je připravena řešit situaci ihned a to i finančně a nečekat na dohodu Asociace krajů s vládou České republiky, která by mohla být zdlouhavá. „ODS je připravena podpořit na zasedání zastupitelstva kraje dne 17.6.2010 uvolnění částky až 5 mil. Kč z příslušného fondu kraje, která je nutná k postřikům kalamitních lokalit. Postřiky je nutné provést ještě před zasedáním krajského zastupitelstva“, sdělil předseda klubu zastupitelů za ODS Jiří Kadrnka.

ODS je také připravena na nejbližším zasedání Zastupitelstva Jihomoravského kraje podpořit všechny materiály, které se týkají finanční pomoci pro odstranění protipovodňových škod, tak jako je členové ODS v Zastupitelstvu a Radě Jihomoravského kraje podpořili i kdykoliv v minulosti. Řešení tak závažné situace jako jsou protipovodňové škody byly vždy v historii jednání Zastupitelstva Jihomoravského kraje předmětem široké shody v opozici i v koalici a takto tomu bude i na zasedání Zastupitelstva dne 17.6.2010.

 

Ing. Jiří Kadrnka

Předseda Jihomoravské ODS

Předseda klubu krajských zastupitelů

Kontakt pro média: Bc. Jana Darmovzalová, tisková mluvčí RS ODS JMK, tel.: 776 300 161.