Hodonín potřebuje stabilní vedení

04.09.2010 09:34

Zdroj: Haló noviny

HODONÍN – Hodonínská místostarostka Zuzana Domesová, která kandidovala za ČSSD i na post v Parlamentu ČR, nečekaně ukončila členství ve straně a o místo starostky se bude ucházet pod křídly nezávislého Sdružení nestraníků.

Podle médií důvodem roztržky je, že ji nepřející spolustraníci během její dovolené odsunuli na kandidátce na nevolitelné sedmnácté místo, aby se jí zbavili. Obviňují ji, že »se dere na radnici, aby měla nějakou moc«. V prohlášení ČSSD se uvádí, že pro drtivou většinu členské základny důvodem k nezařazení paní Domesové na kandidátní listinu bylo její dlouhodobě neakceptovatelné jednání. Motivací pro její působení v komunální politice bylo a je sledování pouze jejích osobních zájmů a ambicí.

Podle hodonínské zastupitelky a kandidátky do Senátu Martiny Milerové (KSČM) je současný stav na hodonínské radnici výsledkem půlročního nevybíravého tlaku především tzv. nezávislých zastupitelů na rezignaci celého vedení města. Postupně se rozpadal klub ODS a poté nastaly půtky v ČSSD. »ČSSD je v koalici s ODS a KDU-ČSL. Zda toto vření a bojůvky na konci volebního období, kdy zastupitelstvo tvoří šest subjektů, ovlivní voliče, ukážou až výsledky voleb, kdy v Hodoníně kandiduje 12 subjektů, což napovídá tomu, že jednání budou asi velmi složitá. Říká se, že když se dva perou, třetí se směje. Ale tato situace je velmi vážná. V konečném důsledku na to vždy doplatí volič–občan, kterého se komunální politika týká nejvíce. Město potřebuje stabilní radnici. KSČM vždy jednala racionálně, byla důslednou opozicí, podporovala věci, které byly prospěšné pro občany, někdy sice nepopulární, ale potřebné. Nikdy jsme se nesnížili k populismu, realita byla vždy na prvním místě. Proto jsme měli, máme a budeme mít i odpůrce v řadách našich voličů,« dodala Milerová, která je vedoucí kandidátky KSČM i pro komunální volby v Hodoníně.