Fána s Magistrem si dneska odvezli krabice, barák na Vinohradech ovládl Komárek prostřední

15.05.2010 14:10

 

Fána s Magistrem si dneska odvezli krabice, barák na Vinohradech ovládl Komárek prostřední

14. 05. 2010 – 21:12

Velké manévry dnes proběhly v prostorách právní kanceláře Clifford Chance v pražské Jungmannově ulici. Přesně v sedmnáct hodin ji opustila trojice Jitka Komárková, její otec Karel „Magistr“ Komárek starší a jeho bratr František “Fána“ Komárek. Konaly se poslední zápisy a notářská ověření. Zmíněná trojice se dnes také sbalila, odvezla krabice a odstěhovala se z centrály skupiny KKCG na pražských Vinohradech. Budovu poblíž strašnického krematoria ovládl Karel Komárek prostřední. Dělení více než dvacetimiliardového majetku rodiny z Hodonínska dnes definitivně skončilo.

Jitce Komárkové, Magistrovi a Fánovi připadnou strojírenské podniky ŽDB Group, Bonatrans Group, Kovosvit Mas. Kromě toho ještě vyplatí Komárkovi prostřednímu poměrně dost miliard, které si budou muset půjčit u bank. V úvahu připadají například Komerční banka nebo Royal Bank of Scotland. A u toho nesmějí chybět právníci z White & Case.

Komárek prostřední k miliardám a firemní centrále získá skupinu kolem Moravských naftových dolů, 10,2 procent strojírenského koncernu Vítkovice, majoritu v Intermosu Praha (Gemax, Moravia Systems), skupinu Atlantik, Cestovní kancelář Fischer a některé drobnější majetky. Utržené miliardy se u něj ale příliš dlouho neohřejí. Bude z nich totiž vyplácet německý koncern E.ON Ruhrgas. Až pak bude mít Moravské naftové doly jenom pro sebe. Definitivně se ale zrodí velký petrolejář, takový náš Daniel Plainview.